latinica  ћирилица
03/12/2021 |  14:02 ⇒ 14:09 | Аутор: СРНА

Више од 20 експерата на трећој Форвард конференцији

Трећа Форвард конференција, коју 9. и 10. децембра у Бањалуци организује Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, окупиће више од 20 домаћих и регионалних експерата из области дигиталне трансформације и паметних рјешења.
Форвард конференција - Фото: РТРС
Форвард конференцијаФото: РТРС

Са учесницима конференције, између осталих, искуства ће подијелити стручњаци из својих области Драгана Мијатовић и Ведран Антољак, саопштено је из ресорног министарства.

У саопштењу се појашњава да је Мијатовићева рођена Бањалучанка, која посједује више од 20 година консултантског искуства у међународним компанијама.

Партнер је и генерални директор међународне консултантске, технолошке компаније и компаније за обуку – "Квинт" са сједиштем у Амстердаму и канцеларијама широм Европе, Америке и Азије.

Мијатовићева је савјетовала пословне лидере у области производње, технологија, финансија и здравства.

- Започела је каријеру у Нортел нетворкс након што је магистрирала електротехнику на Технолошком универзитету Делфи, а магистрирала је на Вебстер универзитету у Лајдену. На Форварду ће говорити о дигиталној трансформацији, тачније о идејама и најбољим праксама које треба усвојити и замкама којих се треба чувати на овом путу - наведено је у саопштењу.

Ведран Антољак је директор и савјетник за трансформацију пословања у "бест адвајзори" , консултантској фирми за дигитално пословање, трансформацијске пројекте и пословне едукације из Загреба.

Из Министарства наглашавају да је Антољак развијао, водио или учестовао у разним пројектима регионалних и глобалних корпорација, међународних институција, регионалних влада, те малог и средњег предузетништва.

Током богате радне каријере, основао је и 13 година водио једну од водећих консултантских фирми у Југоисточној Европи "Апсолон", а осам година је био и савјетник Свјетске банке за развој приватног сектора и водитељ канцеларије Међународне финансијске корпорације.

Мијатовићева и Антољак учествују првог дана конференције, 9. децембра, од 14.00 до 15.00 часова, на трећем панелу "Људски ресурси, изазови и рјешења".

Форвард конференција биће одржана у Музеју савремене умјетности Републике Српске.