latinica  ћирилица
17/01/2022 |  14:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабић: Влада ускоро доноси одлуку о Рио Тинту

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да ће Влада ускоро донијети одлуку о томе да ли ће компанија Рио Тинто пословати у Србији.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC)

Одлука ће бити донијета између осталог и након консултација са предсједником Србије Александром Вучићем, рекла је Ана Брнабић.

- Мислим да не треба да имамо проблем са тим, нисмо их ми довели у Србију, ништа им нисмо дали. Да будем потпуно јасна, немамо никакав уговор са Рио Тинтом, нисмо од оних који су данас против Рио Тинта и блокирају међународне саобраћајнице, а тај Рио Тинто су довели у Србију - навела је она одговарајући на питања новинара у Новом Саду.

Напоменула је да та компанија, што се ње тиче, не мора да буде у Србији и да нема проблем да то каже.

Предсједница Владе Србије рекла је да се легитимитет референдума о промјенама Устава у области правосуђа не доводи у питање и да је већина грађана подржала промјене.

- Озбиљна већина људи је била за, више од 60 одсто, око 400.000 људи који су гласали "да", а не против. То је велика ствар, борили смо се за ово - рекла је Брнабићева.

Напоменула је да се промена Устава дуго припремала и успјех референдума окарактерисала као побједу.

На питање о излазности, Брнабићева је рекла да су главни фактори који су утицали на смањен број грађана који су изашли на гласачка мјеста тренутна епидемиолошка ситуација, као и позив појединих политичких актера на бојкот референдума, али и незаинтересованост дијела грађана о питању промјене Устава у дијелу правосуђа.