latinica  ћирилица
02/02/2022 |  07:11 ⇒ 10:38 | Аутор: РТРС

Шулић: Сједница НСРС - још један корак према политичком Сарајеву да прихвати дијалог (ВИДЕО)

Из Републике Српске сигурно долазе позиви за компромис и дијалог, изјавио је потпредсједик Народне скупштине Републике Српске гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је истакао да је јучерашња сједница НСРС била "још један корак према политичком Сарајеву да прихвати дијалог".

- Задовољни смо како је протекла скупштина. Битно је рећи да предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић, односно хрватски народ зајендо са институцијама Српске желе да буде дио рјешења, а не проблема. Предсједник СДА Бакир Изетбеговић је изабрао другу страну, али то је његова политичка одговорност - поручио је Шулић.

Шулић је нагласио да је јако важно то што су сви парламентарни предсједници политичких партија узели учешће у раду скупштине.

- Мени је засметало то што су они сви добили прилику да прије српског члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД-а Милорада Додика изнесу свој став, али они то нису искористили, него су чекали да он конципира одређене закључке - рекао је Шулић.

Он је подсјетио да је премијер Српске Радован Вишковић позвао премијера ФБиХ Фадила Новалића да одрже заједничку сједницу Влада Српске и ФБиХ.

- Одговора на тај позив још увијек нема, али нас то неће спријечити да наставимо даље да разговарамо - закључио је Шулић.

Подсјетимо, Народна скупштина Републике Српске је на јучерашњој сједници усвојила 12 закључака о политичко-економској ситуацији у БиХ.