latinica  ћирилица
26/02/2022 |  15:18 ⇒ 15:18 | Аутор: СРНА

Послодавци ФБиХ: Хитно ријешити снабдијевање струјом

Представници Удружења послодаваца Федерације БиХ и синдиката из реалног сектора позвали су Парламент ФБиХ да у наредне двије до три седмице донесе одлуке ради рјешавања постојеће ситуације са снабдијевањем компанија електричном енергијом.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

Представници Удружења послодаваца и синдиката истакли су да ће нерјешавање овог проблема у нареденом року довести до несагледивих посљедица за становништво и привреду.

Они су поздравили ангажман федералне Електропривреде БиХ и Владе Федерације на доношењу одговарајућих одлука које би требало да ријеше проблем снабдијевања електричном енергијом привредних друштава у складу са Законом о електричној енергији.

- Представници законодавне власти што прије треба да донесу одлуке којима ће се ријешити несметано снабдијевање електричном енегијом свих потрошача. Ове одлуке треба да омогуће и потписивање уговора о снабдијевању електричном енергијом са свим привредним друштвима - саопштено је из Удружења послодаваца ФБиХ.

У саопштењу се истиче да представницима законодавне власти у ФБиХ мора бити јасно да доношење ових одлука значи очување десетина хиљада радних мјеста у компанијама, повећање плата за запослене, али и нове инвестиције, нова радна мјеста и сигуран прилив средстава у буџетске и вандбуџетске фондове.

Министар енергије, рударства и индустрије Нермин Џиндић изјавио је након посљедње сједнице Владе ФБиХ да се морају укључити додатне мјере како би се омогућила довољна количина електричне енергије за привреду и домаћинства.