latinica  ћирилица
11/05/2022 |  09:21 | Аутор: СРНА

ФБиХ: Претреси на 36 локација у четири града

Полиција од јутрос врши претресе објеката на 36 локација на подручју Зенице, Високог, Мостара и Широког Бријега у оквиру оперативне акције "Мета" у којој је раније ухапшено више лица због недозвољене трговине канабисовим уљем.
Полиција Федерације БиХ - Фото: РТРС
Полиција Федерације БиХФото: РТРС

Из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Зеничко-добојског кантона рекли су да полиција у Високом претреса најмање 30 локација, четири у Зеници и по једну локацију Мостару и Широком Бријегу, те да су мета хапшења 32 лица.

Они се сумњиче за за неовлаштену производњу и стављање у промет опојних дрога, посједовање и омогућавање уживања опојних дрога, одавање службене тајне, кривотворење исправе, те недозвољено држање оружја или експлозивних материја, преносе федерални медији.

Акција "Мета" започета је крајем марта ради откривања надриљекарства и ланца продаје канабисовог уља које је кориштено за лијечење, а које је у БиХ илегално.

Акција је тада спроведена у три кантона у Федерацији БиХ и ухапшено је више лица.

Активности у оквиру акције "Мета" се предузимају под надзором Тужилаштва Зеничко-добојског кантона, у сарадњи са Федералном управом полиције и уз техничку подршку Агенције за истраге и заштиту БиХ.