latinica  ћирилица
25/05/2022 |  08:50 ⇒ 09:02 | Аутор: РТРС

Како појачати безбједност мотоциклиста у саобраћају?

У Републици Српској прошле године у саобраћају је смртно страдало 101 лице, од којих девет возача мопеда или мотоцикала.
Борис Радуловић - Фото: РТРС
Борис РадуловићФото: РТРС

Кампања "Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад!" намијењена је возачима аутомобила, који неријетко у саобраћају не примјећују мотоциклисте, али и возачима мотоцикала и мопеда да би се указало на значај правилног кориштења заштитне кациге и опреме у вожњи.

- Велики проблем у саобраћају је непажња возача аутомобила, највише због коришћења мобилног телефона. У градској вожњи веома је битно да ако возите аутомобил пратите шта се дешава око вас, нарочито иза вас. Ван града чест проблем је немогућност возача аутомобила да процијене брзину мотора због чега долази до лоше процјене приликом укључивања у саобраћај - истакао је Борис Радуловић из Мото клуба Voodo fee riders из Бањалуке, гостујући у Разбудилнику.

Мотоциклисти морају ности заштитну опрему, прије свега кацигу и придржавати се прописа као и остали возаћи, јер су најрањивија категорија учесника у саобраћају.

Радуловић је позвао све возаче у Бањалуци да наредних дана буду толерантни и стрпљиви јер ће на улицама бити много више бајкера који ће доћи на највеће окупљање моториста у региону  - "Мотофест".