latinica  ћирилица
12/06/2022 |  22:30 ⇒ 13/06/2022 | 07:10 | Аутор: РТРС

Додик: Ништа није потписано

Српски члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је на Твитеру да у Бриселу ништа није потписано.
Брисел: Састанак Мишела са лидерима странака из БиХ (Фото: consilium.europa.eu) -
Брисел: Састанак Мишела са лидерима странака из БиХ (Фото: consilium.europa.eu)

Састанак лидера парламентарних странака у БиХ са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом почео је данас око 15.00 часова, а завршен је касно вечерас.

Како је раније објављено, споран је био документ, односно дио политичког споразума који се тиче односа БиХ према руско-украјинском сукобу.

Додик је претходно поручио да неће дозволити да се потпише било какав политички документ у коме се на било који начин квалификују сукоби у Украјини и да су за "све политичаре из Српске обавезујући само закључци Народне скупштине Републике Српске, који кажу да остајемо неутрални".

Из ДНС-а је саопштено да је предсједник ове странке Ненад Нешић одбио да потпише заједничку изјаву лидера јер сматра да она није у интересу Републике Српске и да је у супротности са ставовима Народне скупштине Републике Српске.

Подсјећамо, на састанку из Републике Српске учествовали су лидери СНСД-а Милорад Додик, Уједињене Српске Ненад Стевандић, СП-а Петар Ђокић, ДНС-а Ненад Нешић и ПДП-а Бранислав Бореновић.

Састанку из Федерације БиХ присуствовали су предсједник и потпредсједник СДА Бакир Изетбеговић и Шефик Џаферовић, те лидери ДФ-а Жељко Комшић, странке Народа и правде Елмедин Конаковић, СДП-а БиХ Нермин Никшић, Наше странке Един Форто и Независног блока Сенад Шепић.