latinica  ћирилица
23/06/2022 |  16:08 ⇒ 17:20 | Аутор: СРНА

Гојковић: Настојимо да свим радницима обезбиједимо веће плате

Директор Шума Републике Српске Славен Гојковић рекао је Срни да ова фирма тражи најбоље рјешење да се свим радницима обезбиједи знатно повећање плата.
Славен Гојковић - Фото: РТРС
Славен ГојковићФото: РТРС

- Надам се да ћу већ током наредне седмице имати неке конкретне ствари у вези с тим шта можемо урадити на том плану - рекао је Гојковић.

Он је рекао да је информисан о захтјевима синдиката који желе повећање плата радника за неких 20 одсто, те да је на састанцима с њима изнио податке како би се ствари на том плану могле рјешавати када је ријеч о обезбјеђивању извора прихода за дата повећања.

- Радимо на томе и рјешаваћемо ствари у нади да ћемо ускоро и заједнички постићи одређено заједничко рјешење - рекао је Гојковић.

Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Српске саопштио је данас да ће радници предузећа Шуме Републике Српске ускоро ступити у штрајк уколико не буде повећања плате.

Из Синдиката подсјећају да је у посљедњих 14 година цијена рада у предузећу Шуме Републике Српске повећана за само 10 КМ, а да је данас актуелна галопирајућа инфлација и раст цијена основних животних и осталих намирница.