latinica  ћирилица
30/06/2022 |  14:27 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Три деценије Фонда ПИО; Српска обезбјеђује редовно повећање пензија (ФОТО/ВИДЕО)

Фонд ПИО Републике Српске обиљежава 30 година постојања.
Свечана академија Фонда ПИО - Фото: РТРС
Свечана академија Фонда ПИОФото: РТРС

На Свечаној академији оцијењено је да је то једна од успјешнијих републичких институција која из године у годину остварује све боље резултате у пословању.

Остварили су континуирану и правовремену редовност исплате пензија за 273 хиљаде корисника права.Свечаној Академији у Административном центру Владе присуствовали су званичници Српске.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да су у протеклих девет година пензије у Српској повећане за 55 одсто и истакла да је протеклих година донесено неколико стратешких одлука, а једна од њих је прелазак на трезор чиме је обезбијеђена редовна исплата пензија у једном дану.

Она је додала да је било и измјена одређених закона, те поред редовних и ванредна усклађивања пензија.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић оцијенио је да је Фонд за пензијско и инвалидско сигурање Републике Српске једна од успјешнијих републичких институција која из године у годину остварује све боље резултате у пословању.

Вишковић је истакао да је Фонд ПИО у протеклих 30 година успјешно радио на добробит нашег друштва због чега представља институцију за примјер у Српској.

- Фонд ПИО свих ових година није имао лак пут, развијао се заједно са Републиком Српском. Драго ми је што из године у годину остварује све боље резултате у пословању - рекао је Вишковић на свечаној академији поводом 30 година рада Фонда ПИО.

Вишковић је руководству Фонда честитао значајан јубилеј и изразио увјерење да ће Фонд и убудуће остваривати још боље резултате на добробит грађана и пензионера Српске.

Директор Фонда ПИО Младен Милић рекао је да додатну стабилност у раду Фонда доноси одлука о преласку на трезорски начин пословања од јануара 2016. године.

- Захваљујући разумијевању и одлучности тадашњег предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић, правилно је ријешено обезбјеђење недостајућих средстава и у потпуности је уведена редовност у исплати пензија у једном дану - истакао је Милић на свечаној академији.

Додао је да власт Српске, предвођена СНСД-ом, у протеклих 15 година континуирано брине и посвећује пажњу пензионерима и њиховом стандарду посредством повећања пензија.

Повезане вијести:

Предсједница Цвијановић честитала 30. годишњицу постојања Фонда ПИО