latinica  ћирилица
30/06/2022 |  15:18 ⇒ 15:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Сабор трубача у Гучи од 5. до 7. августа

У свјетској престоници трубе Гучи, Саобор трубаче ће ове године бити одржан од 5. до 7. августа, најавили су организатори.
Сабор трубача у Гучи (Фото: Танјуг/ Драган Николић) -
Сабор трубача у Гучи (Фото: Танјуг/ Драган Николић)

Према овогодишњем програму, сабор се враћа традиционалним вриједностима, те ће ове године нагласак бити првенствено на труби и културноумјетничким програмима, али ће се радити и на његовом представљању страним гостима.

Иако су припреме за сабор увелико у току директор Културног центра Гуча Горан Пантелић наглашава да ће њихова успјешност и крајњи производ бити евидентни након сабора пошто се буду слегли утисци.

- У предтакмичарским центрима звуци трубе су позвали све да дођу у Гучу. Ма колико све припремали, увијек вам остане довољно времена да урадите још нешто. Пуно смо тога припремили. Само да знате да смо на припремама били у Гучи, а шта смо урадили показаћемо почетком августа - рекао је Пантелић.

Поред богатог музичког програма, којим ће наравно доминирати звуци трубе и у ком ће наступати и прошлогодишњи побједници Марко Трнавац и Кристијан Азировић и традиционалног културно умјетничког програма из цијеле Србије, овогодишњи сабор употпуниће концерти попуалрних народних пјевачица Ане Бекуте, Снежане Ђуришић и Драгице Радосављевић Цакане, али и Данице Црногорчевић, пјевачице етно и изворне музике.