latinica  ћирилица
04/08/2022 |  10:57 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Дејану Татићу сутра истиче притвор: Станари зграде у Лазареву у страху, апелују на надлежне

Становници зграде у бањалучкој Улици Бранка Поповића у насељу Лазарево обратили су се надлежним институцијама јер, како кажу, сматрају да ће им безбједност бити угрожена након што Дејану Татићу, који је прошлог мјесеца ударио дјевојку на игралишту код ове зграде а потом и пријетио станарима, сутра истекне мјера притвора.
Зграда, Лазарево - Фото: РТРС
Зграда, ЛазаревоФото: РТРС

Татић је 4. јула ударио дјевојку на дјечијем игралишту у Улици Бранка Поповића у присуству великог броја мале дјеце и родитеља, а један родитељ је тада зауставио Татића, при чему му је он пријетио. Татићу је недуго након тога одређен притвор који истиче 5. августа.

- Молимо Вас да хитно предузмете све што је у Вашој моћи и тиме покушамо заједнички спријечити лице Татић Дејана у извршењу противправних радњи којима би се угрозила безбједност и животи наше дјеце и нас. Као што знате горе поменутом је одређен притвор који истиче 5. августа текуће године. Обзиром на страх и неизвјесност коју осјећамо све више како се ближи истек притвора, оправдано сумњамо да је горе наведено лице спремно урадити све како би се осветило нашим комшијама које су као савјесни грађани поступили на начин да спријече започети физички напад на женску особу који се десио 4. јула 2022. године у вечерњим сатима, на дјечијем игралишту у нашем насељу у Улици Бранка Поповића у присуству великог броја мале дјеце и родитеља - наводи се у захтјеву којег потписују предсједници Заједнице етажних власника.

Они на надлежне апелују да их извјесте да ли ће се Татићу продужити притвор и питају шта ће институције подузети по питању спашавања њихове дјеце од могућег угрожавања и пријетњи уколико дође до пуштања на слободу Татића

- Сматрамо да имамо оправдан интерес да нам се саопште информације о даљем току поступка против лица Татић Дејана, како би смо знали да ли да се по његовом изласку из притвора закључавамо у куће, и тако покушамо спријечити могуће посљедице. Сви смо јако потресени и у паници, и са великом зебњом очекујемо развој ситуације молимо да урадите нешто по горе наведеном како после не би било касно - кажу станари поменуте зграде.

Подсјетимо, Татићу је тад стављено на терет и то да је држао веће количине опојне дроге која асоцира на екстази.