latinica  ћирилица
04/08/2022 |  17:41 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

На удару Џаферовића Срби и Српска (ВИДЕО)

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић не престаје са ратнохушкачким изјавама.
Шефик Џаферовић - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Шефик ЏаферовићФото: www.predsjednistvobih.ba

На удару су по обичају Срби и Република Српска, које је на недавној академији поводом сјећања на ратну акцију такозване Армије БиХ на Игману, означио сљедбеницима идеологије геноцида и удруженог злочиначког подухвата.

Џаферовић је рекао и да је Српска кочничар напретка БиХ ка ЕУ и НАТО.

Осуде оваквих изјава стижу из Републике Српске.

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милорад Којић поручио је да је "јадна и кукавна земља чији суверенитет и територијални интегритет брани идеолошки и политички покровитељ, главосјеча из исламских земаља Џаферовић".

Он је навео да се недавно у Сарајеву показало да Џаферовића не желе да слушају ни симпатизери злочинаца са дугачким брадама и кратким ногавицама којима је током рата додјељивао држављанства БиХ, камоли неко други.

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ за правна питања Милан Тегелтија рекао је да изјаве Џаферовића представљају континуитет лажног представљања рата у БиХ, јер помиње "грађанску БиХ", а борио за исламску државу.

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић рекла је да "да је имало правде у БиХ Шефик Џаферовић, који ових дана даје запаљиве изјаве о представницима осталих конститутивних народа, не би смио ни обављати важне функције, већ би одавно одговарао за ратне злочине".