latinica  ћирилица
06/09/2022 |  11:06 ⇒ 11:42 | Аутор: РТРС

У Српској 55 новозаражених; Седам преминуло

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 157 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 55 особа.
Лабораторија (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Лабораторија (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

Ради се о 28 мушкараца и 27 жена, од којих је 10 млађе, 24 средње и 21 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 23 особе су из Бањалуке, 12 из Бијељине, по три из Дервенте, Лакташа и Српца, по двије из Добоја, Зворника и Теслића, по једна из Брода, Костајнице, Прњавора, Челинца и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева. Ради се о три мушкарца и четири жене, средње и старије животне доби из Сокоца, Лакташа, Теслића, Пала, Добоја и Источне Илиџе (двије особе).

До сада је у Републици Српској потврђено 118.331 случај вируса корона, а преминуло је укупно 6.513 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 439.327 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 99, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 45, а у осталим болницама 54. На респиратору су три особе, једна у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и двије у Болници Градишка.