latinica  ћирилица
23/09/2022 |  22:05 | Аутор: СРНА

Ђокић: СП ће имати много већу подршку бирача

Носилац листе СП-НДП-СНП за Народну скупштину Српске у Изборној јединици шест Петар Ђокић изјавио је у Модричи да ће СП због сјајних кандидата на нивоу цијеле Републике добити много већу подршку бирача и истакао да очекује побједу кандидата СНСД-а Милорада Додика за предсједника Српске и Жељке Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ.
Петар Ђокић -
Петар Ђокић

"У наредном периоду биће и кризних момената због геополитике која ће се одразити и на наш простор и зато нам треба мудро, одлучно и одговорно руководство које имају социјалисти са партнерима", рекао је Ђокић новинарима прије трибине у Српском културном центру.

Он је навео да је СП одговорна и досљедна политичка партија која настоји пронаћи рјешење у свакој ситуацији и истакао да је у наредном периоду потребан економски раст и развој Српске.

"Социјалистичка партија зна како ће постићи бржи економски развој новим инвестицијама, јачањем конкурентности домаће привреде", рекао је Ђокић.

Он је рекао да ће се на локалном нивоу, у сарадњи са Општинском управом Модриче, радити на подршци даљем развоју привреде, прије свега довођењу инвестиција у слободну зону која ће се градити у овој општини.

Носилац листе за Народну скупштину Српске у Изборној јединици четири Славен Гојковић рекао је да очекује довољан број мандата у Народној скупштини Републике Српске, као и у парламенту БиХ, како би са коалиционим партнерима могли допринијети развоју Републике Српске и ове изборне јединице у којој су Модрича, Брод, Дервента и Вукосавље.

Кандидат за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици два Недељко Јовић сматра да социјалисти са коалиционим партнерима могу освојити директан мандат за Парламентарну скупштину БиХ.

"Залагаћу се за дијалог и вођење одговорне политика у јачању Републике Српске у оквиру БиХ, како је то прописано Дејтонским мировним споразумом", рекао је Јовић.