latinica  ћирилица
25/09/2022 |  22:22 | Аутор: СРНА

Бањац: Имаћемо четири посланика у Народној скупштини

Предсједник Народне партије Српске /НПС/ Дарко Бањац рекао је вечерас у Модричи да је подршка НПС-у од Требиња до Крупе на Уни велика и да ће ова партија имати четири посланика у Народној скупштини Републике Српске.
Дарко Бањац -
Дарко Бањац

Бањац, који је носилац листе НПС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици један, рекао је да Српска треба да буде слободнија и независнија од заједничких институција на нивоу БиХ, али и у оквиру међународних институција.

"Не требамо да се одричемо своје традиције и обичаја да би ушли у ЕУ, односно испунили услове ЕУ, а то је да се одрекнемо себе за чланство", изјавио је новинарима Бањац прије почетака трибине НПС-а у Модричи.

Он је истакао да Срби морају бити своји на своме и да воде своју политику, а да политичари треба да слушају свој народ.

"Само ако идемо у том правцу то значи и опстанак Републике Српске и српског народа на овом простору", рекао је Бањац.

Носилац листе НПС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици четири Синиша Никић рекао је да је на прагу остварење циља НПС-а и коалиционих партнера Прве Српске демократске странке, Покрета Српске саборности и Покрета Успјешна Српска да се освоје мандати за улазак у Народну скупштину Републике Српске.

"Очито је да су грађани Модриче, Брода, Дервенте и Вукосавља препознали квалитет коалиције и сигуран сам да ће коалиција у овој изборној јединици имати директан мандат у Народној скупштини Републике Српске", рекао је Никић.

Он је навео да ће НПС с коалиционим партнерима учинити све да овај крај буде препознатљив у Народној скупштини Републике Српске и да ће радити на довођењу инвестиција, као и на повратку људи из иностранства који би стечени капитал уложили у Републици Српској.

Предсједник Покрета српске саборности Алек Рачић рекао је да се овај покрет одлучио на сарадњу са НПС зато што сматра да се морају баштинити традиционалне српске вриједности и прије свега очување Републике Српске.

На завршном предизборном скупу одржаном у Српском културном центру Модрича представљени су кандидати НПС-а из Изборне јединице четири за Народну скупштину Републике Српске.