latinica  ћирилица
27/09/2022 |  00:38 | Аутор: СРНА

Нешић: Препознати значај "трећег пута"

Кандидат ДНС-а за српског члана Предсједништва БиХ Ненад Нешић рекао је вечерас у Модричи да, ако добије повјерење бирача, ниједну надлежност са нивоа Републике Српске неће пренијети на ниво БиХ и да ће обезбједити национално јединство српских представника на нивоу БиХ.
Ненад Нешић - Фото: СРНА
Ненад НешићФото: СРНА

Нешић сматра да ће ДНС послије избора бити кључан за формирање власти и сви који желе да прихвате њихов Економски и Политички програм, те саборност и јединство српског народа на нивоу БиХ, биће пожељни партнери.

"Драго ми је да је народ у Републици Српској препознао значај `Трећег пута` ДНС-а, који заговара нормалност, договор, дијалог, економску и енергетску стабилност Републике Српске", рекао је новинарима Нешић.

Он је навео да "Трећи пут", који каже да је на нивоу БиХ потребно српско јединство, тврди да се само на тај начин могу сачувати Република Српска и њене институције.

Кандидат ДНС-а за предсједника Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да ова политичка партија заговара опште политичко јединство свих српских партија у Српској и да као њен предсједник неће дијелити грађане по политичкој и вјерској основи.

Он је рекао да ДНС не тргује интересима Републике Српске и није спреман да продаје њене институције, али је спреман да разговара са свима онима који јој желе добро и којима је Српска изнад свега.

"Сви они који желе да униште Републику Српску, да јој науде, имаће у ДНС-у великог непријатеља", рекао је Јовичић.

Кандидат за посланика у Парламентарној скупштини БиХ из Изборне јединице два Мирко Земуновић рекао је ће у Парламентарној скупштини БиХ бранити интересе Републике Српске.