latinica  ћирилица
29/10/2022 |  12:22 ⇒ 31/10/2022 | 11:11 | Аутор: РТРС

Београд: Повеља успјеха РТРС-у за књигу "Три боје отаџбине - свједочење" (ФОТО/ВИДЕО)

Повеља успјеха издавачу најтраженије књиге на штанду Републике Српске на Београдском сајму књига, додијељена је Радио-телевизији Републике Српске за књигу "Три боје отаџбине – свједочење".
Награда РТРС-у на сајму књига у Београду - Фото: РТРС
Награда РТРС-у на сајму књига у БеоградуФото: РТРС

Ова књига, настала је као резултат пројекта, који је РТРС реализовао поводом 30 година постојања Републике Српске, а који је обухватио документарни филм и једночасовне интервјуе у којима актери најважнијих догађаја свједоче о томе како је стварана, брањена и развијана Република Српска.

Награда РТРС-у на сајму књига у Београду

Преточено у писану форму и објављено као цјеловита књига у издању РТРС-а – ово вриједно штиво било је највише тражено на штанду Републике Српске.

Милка Тошић, која је била на челу уређивачког тима, истакла је примајући признање, да то што је ова књига тражена значи да и даље постоји обавеза да се Српска брани и воли.

- У књизи су они који су стварали Републику Српску и робијали за Републику Српску и драго ми је што је ова књига тражена, што значи да и даље имамо обавезу да свједочимо о 30 година Српске, да је даље бранимо и волимо - рекла је Тошићева.