latinica  ћирилица
24/11/2022 |  10:50 ⇒ 21:56 | Аутор: РТРС

Додик и Цвијановићева разговарали са Вучићем: Наставак подршке Србије (ФОТО/ВИДЕО)

У Београду је одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић са предсједником Србије Александром Вучићем.
Жељка Цвијановић, Милорад Додик и Александар Вучић - Фото:
Жељка Цвијановић, Милорад Додик и Александар ВучићФото:

Ово је прва званична посјета Додика и Цвијановићеве након ступања на дужности.

Додик је након састанка рекао је да међународни фактор врши додатни притисак на Српску и Србију како би наметнуо своје рјешење, те да је о томе упознао предсједника Србије.

Додик је најавио заједничку сједницу влада Српске и Србије у децембру, у Бањалуци, на којој ће бити операционализовани договорени пројекти.

Фото: predsjednikrs.net

Цвијановићева је поручила да би жељела да допринесе да односи између Србије и БиХ буду бољи.

- На овим новим позицијама очекују нас велики изазови. Жељела бих да са аспекта позиције коју сада обављам могу да допринесем да односи између двије земље буду бољи и да се боље разумијемо. Да ли ће се тако нешто десити, то зависи и од других, а не само од мене - рекла је Цвијановићева.

Фото: predsjednikrs.net

Вучић је рекао је да је договорено да ове седмице буде формиран тим представника Српске и Србије за изградњу Меморијалног центра Доња Градина у који ће бити уложено десетине милиона евра.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Вучић је рекао да је разговарано и о инфраструктурним пројектима, те о наставку помоћи Србије општинама у Републици Српској и општинама у ФБиХ са већинским српским становништвом.

- Ријеч је о Дрвару, Костајници, Козарској Дубици, Невесињу. Предсједник Додик је предложио још једну општину, у Српцу договорили смо да радимо Дом здравља - рекао је Вучић.