latinica  ћирилица
16/01/2023 |  22:23 ⇒ 17/01/2023 | 10:34 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Нападнути зато што су Срби, сви ћуте; Ти напади говоре о ситуацији у региону

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су родитељи дјеце на фудбалском турниру у Сарајеву нападнути само зато што су Срби, баш као што су и двојица дјечака на Бадњи дан у Готовуши код Штрпца рањени само због тога што су Срби.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

- Дјецу на Косову и Метохији и у Сарајеву напали су само зато што су Срби - рекао је Вучић, те додао дс ти напади говоре о ситуацији у региону.

- Осим физичких напада, то говори и да ми морамо да пронађемо пут изласка из тога. На Бадњи дан имали смо напад на српску дјецу. Примјерили су људи у Србији, оно што је мене највише забољело, наравно, будала и лудака има свугдје,, алиу за мене је интересантно да нико, од Еулекса, Нијемаца, Американаца, канцеларије УН, нико није рекао да су нападнута двојица српских дјечака, већ су говорили двојица грађана, двије особе, да нико не може да закључи ко је нападнут, а ко је нападач - каже Вучић.

Истиче да је једини разлог због којих су нападнути то што су били "наоружани бадњим дрветом“, у њих је пуцано само зато што су носили бадњак, само зато што су Срби.

- Ви само то зашто је у њих пуцано нисте рекли - рекао је Вучић гостујући на ТВ Хепи у емисији Ћирилица.