latinica  ћирилица
27/01/2023 |  08:58 ⇒ 11:30 | Аутор: РТРС

Додик: Чувати све оне вриједности које нам је оставио Свети Сава у насљеђе

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је школску славу - Светог Саву, свим ученицима, студентима, просвјетним радницима и запосленима у области образовања.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Драги ученици, студенти, просвјетни радници и запослени у образовању од срца вам честитам овај велики празник, посвећен првом српском ахриепископу, просветитељу и утемељивачу српске цркве, државе и школства - Светом Сави. Дјело, духовност и просвјетитељски рад Светога Саве живи и живјеће вјечно у српском народу и трајни је подсјетник да морамо да чувамо и унапређујемо све оне вриједности које нам је оставио Свети Сава у насљеђе - наведно је у честитку предсједника Српске.

Истакао је да је данас поносан и срећан на начин на који се Свети Сава годинама обиљежава у школама широм Републике Српске и што дјеца кроз школу и учење о лику и дјелу Светога Саве, јачају свијест не само о важности образовања, него уче и о свим осталим вриједностима које нам је Свети Сава оставио у наслеђе –да будемо хумани, да помажемо другима и утјеху и спас у животу пронађемо у молитви и нашој цркви.

- Драги ученици, од срца вам честитам Светог Саву, уз жељу да и овај важан дан искористите да научите нешто ново, да будете вриједни и да све оно што нам је својим дјелом показао Свети Сава, буде ваша трајна инспирација да чините добро и будете добри људи. Посебно желим да честитам и изразим подршку свим нашим вриједним просвјетним радницима, за њихов огроман труд, рад и залагање у обављању њихове веома важне мисије као што је преношење знања и за њихову важну улогу у изградњи бољег друштва за све нас - додаје се у честитки.

Окупљени око светосавске идеје и слиједећи пут који нам је показао Свети Сава, наш трајни задатак и обавеза, истиче Додик, остаје да још вредније радимо и улажемо у образовање и јачање нашег школства, јер од тога зависи и цијела наша будућност.

Повезане вијести:

Вишковић упутио честитку ученицима, просвјетниим радницима и свим запосленим у образовању

Стојичић: Пут светосавског насљеђа је пут знања, истине, праведности и човјекољубља

Стевандић честитао школску славу Светог Саву

Цвијановић: Савиндан свједочи о историји, култури и духовности