latinica  ћирилица
30/01/2023 |  10:58 | Аутор: СРНА

Обустављена истрага против Обрадова, Трифковића и Лиздека због недостатка доказа

Тужилаштво Кантона Сарајево обуставило је истрагу против Милоша Обрадова, Срећка Трифковића и Недељка Лиздека због недостатка доказа да су учествовали у убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, у октобру 2018. године.
Тужилаштво Кантона Сарајево (Фото:pravosudje.ba) -
Тужилаштво Кантона Сарајево (Фото:pravosudje.ba)

Портпаролка Кантоналног тужилаштва Азра Бавчић рекла је за Срну да нема доказа да су осумњичени учествовали у извршењу кривичног дјела.

За убиство полицајаца оптужени су Саво Маринковић, Александар Мацан и Марко Трифковић и они су се пред Кантоналним судом у Сарајеву изјаснили да нису криви.

Маринковића, Мацана и Трифковића оптужница терети да су 26. октобра 2018. године у сарајевском насељу Алипашино Поље, након што су затечени у крађи возила у Гетеовој улици, испалили најмање 20 хитаца у полицајце Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, који су били у полицијском аутомобилу.

Адис Шеховић је од задобијених повреда одмах преминуо, док је Давор Вујиновић тешко рањен, усљед чега је након неколико часова подлегао повредама.

Истрага у овом предмету трајала је четири године, предузето је више од 2.500 радњи документовања и доказивања оптужби, а међу доказима су дијелови аутомобила сеат леон, као и дијелови пушкомитраљеза са 20 чаура из којег су убијени полицајци, а који су пронађени закопани на Палама на подручју Републике Српске.

Саслушано је и око 500 особа, урађена су ДНК-а, биолошка, балистичка, механоскопска и друга вјештачења, укључујући и замолнице за међународну правну помоћ због прибављања података, те саслушања и вјештачења изван БиХ.