latinica  ћирилица
02/02/2023 |  11:29 ⇒ 11:47 | Аутор: РТРС

Званичници: Више од пола вијека професионалног извјештавања Радија Српске

Званичници Републике Српске упутили су честитке директору Радија Републике Српске Драгану Пајићу, уредништву, новинарима и свим запосленима поводом 56 година Радија Српске.
Република Српска (@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је некадашњи Радио Бањалука, данас Радио Републике Српске, током 56 година рада, прешао дуг и успјешан пут, као хроничар политичких и друштвених догађаја, обављајући свој посао у интересу јавности и истине.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић нагласио је да је Радио Републике Српске медиј који више од пола вијека може да се похвали професионалним и објективним радом, како и принципијелним, објективним и одговорним извјештавањем о важним догађајима и појавама из свих сфера нашег друштва, а све у интересу својих слушалаца.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић навео је да доступност Радија институцијама и грађанима Републике Српске указује на посвећеност истини и професионализму, те да је Радио Српске посљедњих пет деценија доказао да је увијек спреман да буде ту за своје слушаоце.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да Јавни радијски сервис Републике Српске, као респектабилан медиј који је растао и сазријевао са генерацијама својих слушалаца, заузима једно од најзначајнијих мјеста у информативном систему Републике Српске.

Радио Републике Српске данас обиљежава 56. рођендан.