latinica  ћирилица
03/02/2023 |  07:47 ⇒ 11:07 | Аутор: РТРС

Павић: Српски народ неће дозволити бруталну отимачину КиМ (ВИДЕО)

Српски народ неће прихватити да сам себе укине и да дозволи бруталну отимачину Косова и Метохије, рекао је за РТРС Александар Павић политички аналитичар из Београда.
Александар Павић - Фото: РТРС
Александар ПавићФото: РТРС

Инцидент у Скупштини Србије када су посланици опозиционих странака прекинули обраћање предсједника Александра Вучића неће утицати на даљи ток преговора о Косову и Метохији, рекао је Павић.

- Косово и Метохија је код нас једна тема која изазива емоције и то је добар знак. Знак да је Србима стало, чак и политичарима до КиМ и то је нешто што изазива посебне емоције и реакције и то ми је најбитнији утисак од јуче - рекао је Павић.

Многим пропагандама смо изложени, непресталним притисцима и убјеђивањима да ако нешто прихватимо да ће нам бити боље, а опет, каже павић, нису успјели да сломе дух народа.

- Увијек има изузетака, али сматрам да нема тог политичара,  које смије да изговори реченицу да КиМ може да буде признато - рекао је Павић.

Истакао је да је бурно и да је јако битно да западни свијет види да је КиМ осиње гнијездо.

Скупштина Србије наставиће данас посебну сједницу о Косову и Метохији.

Капитулација и предаја нису опција, поручио је предсједник Србије Александар Вучић обраћајући се посланицима на посебној сједници Скупштине Србије.

Представио је Извјештај о преговарачком процесу са приштинским институцијама од 1. септембра прошле до 15. јануара ове године. Вучић је изнио и план од 10 тачака о политици Србије у наредном периоду.

Истакао је да је најтежи дио француско-њемачког плана у којем се тражи да се Србија не противи чланству Косова у међународним организацијама .

Скупштинска раправа није прошла без тешких ријечи, па чак и инцидената. Посланици ће се изјашњавати о усвајању извјештаја о преговарачком процесу .