latinica  ћирилица
13/03/2023 |  11:25 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

Једномјесечни притвор осумњиченим за крађу скупоцјеног мерцедеса

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Милану Ћоси из Бањалуке и Александру Марићу из Пелагићева због сумње да су у Загребу украли скупоцјени мерцедес, који је Полиција Републике Српске пронашла код Лакташа.
Пронађен украдени ауто - Фото: Уступљена фотографија
Пронађен украдени аутоФото: Уступљена фотографија

Судија Окружног суда у Бањалуци одредио је у суботу, 11. марта, једномјесечни притвор за М.Ћ. и А.М. због основане сумње да су починили кривично дјело тешка крађа, саопштено је данас из тог суда.

У саопштењу се наводи да се притвор рачуна од дана хапшења 8. марта и најдуже може трајати до 8. априла.

Притвор је осумњиченима одређен из разлога предвиђених одредбама Закона о кривичном поступку Републике Српске.

Полиција Републике Српске је у Бошковићима, код Лакташа, пронашла мерцедес кабриолет, процијењене вриједности веће од 200.000 евра, који је украден на подручју Загреба, те ухапсила лица М.Ћ. и А.М.

Због сумње да су у Загребу украли скупоцјени мерцедес, Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је у петак, 10. марта, притвор Милану Ћоси /54/ из Бањалуке и Александру Марићу /46/ из Пелагићева.

Они су осумњичени да су између 11. и 19. фебруара у Загребу украли возило мерцедес кабриолет бијеле боје са којим су, уз неприпадајуће регистарске ознаке, прешли границу БиХ, у намјери избјегавања полицијских контрола и система видео-надзора, као и граничне контроле.