latinica  ћирилица
22/04/2023 |  13:44 ⇒ 14:05 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Репубика Српска се радује сваком напретку Србије (ФОТО)

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је данас да је Република Српска увијек загледана у Србију и да је сваки њен напредак и позитиван помак радује.
Жељка Цвијановић и Радован Вишковић - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић и Радован ВишковићФото: РТРС

- Радује нас и чињеница да је Србија исто тако загледана у Српску и да жели да види и нас како корачамо напријед у сигурну будућност - рекла је Цвијановићева у Батајници, гдје је на војном аеродрому присуствовала приказу способности Војске Србије.

Цвијановићева је честитала Србији на ономе што је данас показала.

- Ми који живимо у Републици Српској осјећамо се боље, комотније и сигурније онда када видимо да Србија има јасан политички став, када економски расте и када ради све на безбједносном плану, односно побољшава и безбједност своје државе али и свих земаља региона - рекла је Цвијановићева.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Војска Србије приказала је данас на аеродрому у Батајници нову опрему и вјештине својих припадника, у присуству највиших званичника Србије, Републике Српске и Мађарске.

Уз предсједника Србије Александра Вучића, највећу смотру наоружања и војне опреме и војних летјелица на једном мјесту посљедњих деценија пратили су предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијери Српске Радован Вишковић и Мађарске Виктор Орбан те предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић.