latinica  ћирилица
24/05/2023 |  12:18 ⇒ 16:51 | Аутор: РТРС

Каран: Претреси и на подручју Бијељине; На мети лица за организовани и тешки криминал (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да су на подручју Полицијске управе Бијељина у току претреси у оквиру међународне акције кодног назива "ДМ".
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Каран је рекао да је МУП Српске са својом Управом за организовани и тешки криминалитет укључена у ову акцију, те да дјелују у контексту захтјева међународне правне помоћи, заједно са Федералном управом полиције.

- Ријеч је о нашој асистенцији и обавези да помогнемо и у међународној правној помоћи у облицима откривања најтежих облика криминалитета - рекао је Каран.

На 13 локација на територији БиХ, односно у Кантону Сарајеву, Унско-санском кантону и Републици Српској у току су претреси имовине и лица осумњичених да су припадници међународне групе за организовани криминал која дуже дјелује у западној Европи, саопштено је раније из Тужилаштва БиХ.

Активности се реализују под надзором Тужилаштва БиХ, на основу наредби Суда БиХ, у сарадњи са Европолом, у више европских држава - Хрватској, Словенији, Њемачкој, Холандији, Белгији и другим земљама чланицама ЕУ.

Незванично сазнајемо да акција има везе са Дином Музаферовићем за којим је МУП Унско-санског кантона расписао међународну потјерницу.