latinica  ћирилица
29/05/2023 |  13:13 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Италијанска компанија планира нову значајну инвестицију; Поцо: Ојачаћемо сарадњу Српске и Италије

​Власник и директор италијанске Компаније ПМП Луиђино Поцо изјавио је да је ова компанија више од 20 година присутна на територији Републике Српске, те да је то знак да овдје вриједи улагати, као и да инвестирање у Српској има много предности.
Састанак Вишковић - Луиђино Поцо (фото: vladars.net) -
Састанак Вишковић - Луиђино Поцо (фото: vladars.net)

- Ми смо у Републици Српској нашли врло добру радну снагу, одличне менаџере и створили смо добар амбијент за даљи наставак наших активности - рекао је Поцо.

Поцо је истакао да постоји одлична сарадња ове компаније како са локалном заједницом, тако и са републичким органима, додавши да компанија планира ново значајно инвестирање у Републици Српској, те да је то знак да је Српска добро мјесто за инвестиције.

- На овај начин желимо да наставимо и да и даље ојачамо сарадњу између Републике Српске и италијамске регије Фриули Венеција Ђулија - рекао је Поцо.

Он је оцијенио да посјета предсједника Владе Републике Српске италијанској регији Фриули Венеција Ђулија долази у значајном моменту за индустријске компаније из ове регије, које се тренутно налазе у фази трансформације и реорганизације рада, те да је ово кључни моменат да Вишковић представи потенцијалним италијанским инвеститорима могућности улагања у Републицие Српској.

Поцо је навео да ће Вишковић и министар привреде и предузетништва Српске Војин Митровић имати прилику да директно разговарају са инвеститорима из ове италијанске регије и одговоре им на сва питања која се односе на предности улагања у Републици Српској.

Подсјећамо, Вишковић се раније данас састао у Трсту са Масимилијаном Федригом, предсједником регије Фриули Венеција Ђулија.