latinica  ћирилица
30/05/2023 |  07:32 ⇒ 10:51 | Аутор: РТРС

Клокић: Грци имају прилику на својим рафама наћи производе из Српске (ВИДЕО)

Од сада, Грци имају прилику да на својим рафама купе производе који долазе из Републике Српске, рекао је министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.
Златан Клокић - Фото: РТРС
Златан КлокићФото: РТРС

- Наша Представништва широм свијета, организују и друге видове подршке, а у јуну мјесецу ће се организовати и бизнис форум у Штутгарту. Радили смо овакве ствари и у претходном периоду које су се показале одлично, у смислу размјене искустава и контаката - додаје Клокић.

Каже, да је важно његовати српски језик и културне вриједности, те истиче да се организују и часови српског језика на Крфу и Солуну.

Шеф Представништва Републике Српске у Солуну Јелена Јовановић каже да се на промоцији Српске у Грчкој ради константно.

- Представништво Републике Српске у Грчкој стално ради на промоцији, те на иницијативи да дође до размјене производа Грчке и Српске - рекла је Јовановићева.

Додаје, да је компанија из Прњавора, пробила лед на грчком тржишту, те да ће се њиови производи наћи у највећимј маркетима Грчке.

Када је ријеч о "Данима српства на Крфу", Клокић истиче огроман значај који је Крф имао за историју српског народа, те да је Крф посебно мјесто.