latinica  ћирилица
30/05/2023 |  13:03 ⇒ 14:57 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Жао ми је што није било сагласности да се испитају пријетње српским посланицима у Сарајеву (ВИДЕО)

То што на данашњој сједници Заједничке комисије за људска права Парламентарне скупштине БиХ није усвојен предложени закључак, којим би се утврдио термин за одржавање расправе о наводима из пријаве Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ у вези са кршењем Кодекса понашања посланика и делегата је веома лоша и забрињавајућа, рекао је за РТРС Радован Ковачевић, предсједник ове комисије.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Пријава коју је поднио Клуб посланика СНСД-а у Представничком дому разматрана је на данашњој сједници, али није усвојена, јер није постојао нити један глас бошњачких чланова. То је веома лоша и забрињавајућа порука, обзиром да је пријава поднесена послије сједнице на којој је посланику из СНСД послата порука и гдје му је добачено: "Хајде ба, доста вас је више". Очигледно је да је нормално да се овдје у овој згради и у Сарајеву тако говори - рекао је Ковачевић.

Истакао је да, када је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић упутила иницијативу, те тражила од предсједавајућег Дениса Звиздића да реагује, а он јој је одговорио "Сада и никада више сте ми се обратили на тај начин".

- Жао и је што у Заједничкој комисији данас није било сагласности да се таква ствар испита, да се нађе начин како да се санкционишу овакве поруке, те да се пошаље порука да овдје за Србе има мјеста - каже Ковачевић.

Навео је да су бошњачке политичке странке увијек јединствене и сложне када треба да се уради нешто против Срба.

- То су поруке које су за нас јасне, али треба сви да знају, да ми знамо како да штитимо интересе српског народа и Републику Српску, а то ћемо наставити и у наредном периоду - рекао је Ковачевић.

Подсјећамо, Заједничка комисија за људска права Парламентарне скупштине БиХ није усвојила предложени закључак којим би се утврдио термин за одржавање расправе о наводима из пријаве Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ у вези са кршењем Кодекса понашања посланика и делегата.

Пријава коју је поднио Клуб посланика СНСД-а у Представничком дому разматрана је на данашњој сједници заједничке комисије, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић упутила је иницијативу министру безбједности у Савјету министара Ненаду Нешићу у којој је тражила спровођење истраге и утврђивање озбиљност пријетње коју је предсједавајући овог дома Денис Звиздић упутио српским посланицима на сједници одржаној 19. априла.