latinica  ћирилица
08/06/2023 |  11:36 ⇒ 13:49 | Аутор: РТРС

Нинковић поднио кривичну пријаву против Станивуковића (ВИДЕО)

Предсједник бањалучког Парламента Љубо Нинковић данас је у Окружно јавно тужилаштво Бањалуке предао кривичну пријаву против градоначелника Драшка Станивуковића.
Љубо Нинковић - Фото: РТРС
Љубо НинковићФото: РТРС

Нинковић тврди да је актуелни градоначелник злоупотријебио службени положај, тако што је прибављао имовинску корист за поједине раднике Градске управе, а на штету буџета Града.

- Након ове пријаве идем према Министарству локалне управе са захтјевом за инспекцијски надзор и тако ћу закључити ову причу са платама. Нека институције раде свој посао. Имаћемо епилог о којем већ већ данима причам, а то је, да је градоначелник злоупотријебио свој службени положај - каже Нинковић.

Каже да након што заврши и званичну комуникацију са Министарством, на исти начин ће, у виду личне и кривичне одговорности ићи и према овлашћеним потписницима, јер су, како истиче, злоупотријебили овлашћења, која им је дао градоначелник.

Јуче је Предсједник бањалучког Парламента најавио да ће поднијети кривичну пријаву против градоначелника, на шта је Станивуковић реаговао, рекавши да су наводи Нинковића нетачни.