latinica  ћирилица
04/08/2023 |  06:33 ⇒ 09:49 | Аутор: РТРС

Наставак посјете делегације Србије Српској

Предсједници Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић положиће данас вијенце на спомен-обиљежје и будући комплекс са спомен-капелом српским избјеглицама убијеним на Петровачкој цести у селу Јањила код Босанског Петровца у 11 часова.
Вучић, Додик и Цвијановић (фото: instagram.com) -
Вучић, Додик и Цвијановић (фото: instagram.com)

Другог дана посјете Републици Српској биће одржана и заједничка сједница Влада Републике Српске и Србије и сједница Савјета за сарадњу.

Предвиђен је и састанак премијера Радована Вишковића и Ане Брнабић. Потписаће Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта изградње два меморијална центра посвећена Јасеновачким жртвама Градина и Београд.

Такође, биће одржан и низ билатералних састанака.

Конференција за новинаре предсједника Српске и Србије заказана је за 12.35 часова у Административном центру Владе Српске.

Пренос конференције пратите на РТРС, нашем порталу и Јутјуб каналу.

Од 10.30 часова можете погледати и документарни филм "Цесте смрти - Петровац и Сводна".

РТРС специјал - Дан сећања на страдање и прогон Срба у Олуји гледајте од 17.40 часова.

Обиљежавање Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у Погрому "Олуја" 4. августа 1995. године је у 19.00 часова на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору.

Након Дневника 2 који је у 20.45 часова, погледајте РТРС специјал - Посјета делегације Србије Републици Српској. 

Подсјећамо, предсједник Србије Александар Вучић посјетио је јуче заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и српским чланом Предсједништва Жељком Цвијановић, новоизграђени вртић "Србија" у Српцу, а претходно су Додик, Вучић и патријарх Порфирије разговарали у манастиру Осовица о важним националним питањима.