latinica  ћирилица
07/08/2023 |  07:06 ⇒ 08:31 | Аутор: Агенције

Петковић: Срби у страху након напада на имовину Максимовића

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је да је бомбашки напад на имовину посланика Српске листе Зорана Максимовића из Ранилуга недопустив и забрињавајући и позвао међународну заједницу да помогне у расветљавању тог чина.
Петар Петковић (ФОТО: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Петар Петковић (ФОТО: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

Петковић је у саопштењу истакао да у бомбашком нападу, до којег је дошло након серије притисака и провокација над српским народом јужно од Ибра, "тек пуком срећом нико није повријеђен".

Нагласио је да се тај напад мора најозбиљније схватити и третирати са дужном пажњом јер шаље Србима и њиховим легитимним представницима поруку да нису базбиједни у својим домовима, на свом кућном прагу.

- Позивамо међународне представнике да својим ауторитетом помогну да се расветле све околности овог мучког напада који не сијме остати још један нерасветљен етнички инцидент" - поручио је Петковић.

Он је нагласио да код Срба јужно од Ибра никада неће избледјети сјећање на страхоте које су преживјели од екстремиста и додао да овакви инциденти само враћају осјећај страха и узнемирености у српску заједницу.

Непозната лица бацила су експлозивну направу у двориште куће посланика у скупштини самопроглашеног Косова Зорана Максимовића у Ранилугу.