latinica  ћирилица
09/09/2023 |  20:26 ⇒ 21:51 | Аутор: РТРС

Партизан бољи од Турк Телекома; У финалу против ЦСКА

Кошаркаши Партизана савладали су екипу Турк Телеком резултатом 75:71 у оквиру Интернационалног кошаркашког турнира који се игра поводом 50 година постојања КК Игокеа.
Интернационални кошаркашки турнир (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja) -
Интернационални кошаркашки турнир (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Интернационални турнир завршава се сутра финалном утакмицом која почиње у 19 часова, а на мегдан московском ЦСКА иде Партизан.

У екипи Жељка Обрадовића двоцифрени су били Данило Анђушић са 15, а Ален Смаилагић и Тристан Вукчевић постигли су по 13 поена, а 10 је дао Кевин Пантер.

Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Код турске екипе на чијој клупи сједи бивши играч и тренер Партизана Ненад Чанак истакао се Стивен Енох са 14 поена.

Турк Телеком и Игокеа ће у недјељу играти за пето мјесто. За треће мјесто бориће се ХАПОЕЛ и Галатасарај.

Претходно је данас одиграна утакмица ветерана Игокее и ветерана пријатеља, који су и били побједници.

Милорад Додик, предсједник Републике Српске, заиграо је данас у дресу Игокее на ревијалној утакмици.

Јуче су одигране двије утакмице, а добили смо и првог финалисту. То је састав ЦСКА који је убједљиво био бољи од Галатасараја (88:50). 

Састав из Турске ће и поред убједљивог пораза играти за треће мјесто у недјељу, док ће домаћин Игокеа покушати да дође до петог мјеста.

У другом мечу кошаркаши Партизана савладали су Хапоел (86:81), а тренер Жељко Обрадовић послије меча био је задовољан игром, али и фантастичним амбијентом који је виђен у препуној дворани у Лакташима.

Интернационални кошаркашки турнир игра се у Бањалуци и Лакташима, од 6. до 10. септембра, а у недјељу су мечеви за пласман, утакмице за пето, треће и прво мјесто.

На турниру учествују поред домаћина Игокее, Партизан Београд, ЦСКА Москва, Турк Телеком, Галатасарај и Хапоел из Јерусалема.