latinica  ћирилица
13/09/2023 |  13:37 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Нешић: Магазиновић има потребу да доказује лојалност сарајевској чаршији

Ћорава су посла пријетње Саше Магазиновића кадровима Републике Српске у заједничким институцијама који су јуче учествовали на консултативном састанку у Источном Сарајеву. Такви састанци одржавају се дуже од деценију и индикативно је да су тек сад засметали Магазиновићу. Очито је да има неку потребу да доказује своју лојалност сарајевској чаршији, коментар је предсједника ДНС-а Ненада Нешића на позив посланика СДП-а Саше Магазиновића за санкционисање присутних званичника.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић наглашава да су скупу присуствовали изабрани и именовани функционери.

- Не знам да ли је уопште међу њима било државних службеника, а и да јесте то није никакав политички скуп, као што подваљује Магазиновић, него консултативни састанак кадрова из Републике Српске у заједничким институцијама БиХ. Они су именовани да представљају Републику Српску и уобичајено је да периодично извештавају о свом раду. Сигурно је да извјештаје неће подносити Магазиновићу, него их подносе Републици Српској - истиче Нешић.

Предсједник ДНС-а каже да нема кршења Закона о државној служби у институцијама БиХ и да ће стати иза сваког кадра Републике Српске који евентуално буде мета "Магазиновићевог лова на вјештице".

- Мислио сам да смо направили корак напријед ка смиривању тензија. Изгледа да то Магазиновићу не одговара и да има потребу да се дизањем тензија, преко наших леђа, правда јастребовима из СДА. То што се они плаше СДА и што Магазиновић као Србин стално мора доказивати своје подаништво, проблем је СДП-а који треба да рјешава у својом дворишту и топло би их замолио да нас не петљају у своје проблеме - категоричан је Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.

Он каже да је смијешно Магазиновићево позивање на новчане казне због присуства јучерашњем састанку.

- Можда неки дају вјеру за вечеру, али Република Српска нема цијену за Србе из Републике Српске и сигурно је да је нико неће продати ни за вечеру, нити ће од њене одбране посустати због 500 КМ - поручио је Нешић.