latinica  ћирилица
17/09/2023 |  09:03 ⇒ 09:04 | Аутор: РТРС

Протић: Подизање ратне заставе БиХ на Влашићу - најновија провокација

Након што је на Влашићу подигнута ратна застава БиХ у склопу манифестације "Дани побједе, дани поноса", члан предсједништва Социјалистичке партије Српске Слободан Протић изјавио је да подизање такве заставе, под којом су извршени многобројни злочини, представља најновију провокацију и увреду за српски народ.
Слободан Протић - Фото: РТРС
Слободан ПротићФото: РТРС

- Нажалост, ни након скоро 30 година од завршетка ратних сукоба страсти у БиХ не мирују, те се поново одржавају непримјерене манифестација као ова на Влашићу, чији је циљ застрашивање српског народа. Парадоксално стање Бошњака осликано је у привржености застави на којој се налази грб Котроманића, српске владарске породице из средњег вијека, која је владала овим крајевима - изјавио је Протић.

Кенан Даутовић, начелник општине Травник, изјавио је данас приликом подизања поменуте заставе да ће сви Бошњаци бескомпромисно бранити БиХ уколико буде потребе за тим.

- Умјесто да се сви заједно посветимо јачању привреде и расту благостања и животног стандарда наших грађана, ми нажалост свједочимо континуираним провокацијама усмјереним против Републике Српске и српског народа. Нико из ФБиХ не треба да се чуди што ми енергично бранимо права и надлежности Српске, јер нам је потпуно јасно шта би се са Српском десило када би се питало искључиво Сарајево - јасно је поручио Протић.