latinica  ћирилица
18/09/2023 |  12:29 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Приједор: Искључено 46 возила приликом контроле техничке исправности

Полиција је на путевима у надлежности Полицијске управе Приједор вршила контролу техничке исправности возила, због чега је 46 возила искључила из саобраћаја, као и два аутобуса.
Технички преглед возила - Фото: РТРС
Технички преглед возилаФото: РТРС

Контролисана су 442 возила, а на ванредни технички преглед укупно је упућено 58 возила, од тога десет аутобуса.

Из саобраћаја је искључено 46 возила, од чега 38 због утврђене техничке неисправности и осам због одбијања возача да возило подвргне техничком прегледу.

Када је ријеч о аутобусима, код два је утврђена техничка неисправност, док су два искључена из саобраћаја због утврђене техничке неисправности и одбијања возача да возило подвргне техничком прегледу.

Од укупног броја контролисаних учесника, санкционисано је 280 возача или 63,3 одсто контролисаних, од којих 242 по акценту акције.

Акција појачане контроле техничке исправности моторних возила са акцентом на контролу техничке исправности аутобуса, посебно оних којима се врши превоз ученика, реализована је од 13. до 15. септембра у оквиру кампање "Заштитимо дјецу у саобраћају".

Полиција је апеловала да возачи поштују саобраћајна правила и прописе и посебну пажњу посвете техничкој исправности возила.