latinica  ћирилица
22/09/2023 |  07:49 | Аутор: СРНА

"Дани Српске у Србији"; Програми у Краљеву, Зрењанину и Крушевцу

У оквиру манифестације "Дани Српске у Србији" данас ће дио богатог програма бити представљен у Краљеву, Зрењанину и Крушевцу, најављено је из Представништва Републике Српске у Србији.
"Дани Српске у Србији" -
"Дани Српске у Србији"

У Краљеву ће у Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" у 18.00 часова предсједник Друштва "Свети Сава" Љубодраг П. Ристић одржати предавање о улози Друштва "Свети Сава" у очувању српске културе и традиције, а професор на Филолошком факултету у Београду Александар Милановић о Повељи Кулина бана као најстаријег споменика српског народног језика и симбола српске културе.

У Краљевачком позоришту у 20.00 часова публика ће моћи да погледа представу Бањалучког студентског позоришта "Након представе" аутора Зорана Костића у режији Елене Трепетове Костић, коју ће извести Надежда Костић и Елена Трепетова Костић.

У Културном центру у Зрењанину ће у 20.00 часова бити одржан концерт Етно групе "Траг" из Бањалуке.

Прије концерта, градоначелник Зрењанина Симо Салапура примиће делегацију Републике Српске коју чине помоћник министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Немања Ковачевић, шеф Кабинета министра Горан Вучић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

У Народном музеју у Крушевцу ће у 18.00 часова бити отворена изложба фотографија и докумената Спомен-подручја Доња Градина под називом "Концентрациони логор Јасеновац 1941. године" чија поставка ће моћи да се погледа до 6. октобра.

Програми 11. манифестације "Дани Српске у Србији", настављају се сутра у Крушевцу и Суботици, а у наредним данима и у Сомбору, Чачку, Бајиној Башти и Нишу.