latinica  ћирилица
25/09/2023 |  17:14 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Човић: Завидна усаглашеност око једног дијела Изборног закона (ВИДЕО)

На координационом састанку партнера у власти на нивоу БиХ СНСД-а, ХДЗ-а Бих и странака "Тројке" показана је завидна усаглашеност око једног дијела Изборног закона и до 3. октобра могао би бити на Савјету министара, изјавио је лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић на конференцији за новинаре у Мостару.
Драган Човић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Драган ЧовићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Човић је поручио да је састанак био крајње конструктиван и да је протекао у пријатељској атмосфери, као и да политика у БиХ обећава.

- Расправили смо нешто од закључака, 10 закона који стоје на дневном реду, од нешто једноставнијих до најкомплекснијих попут Изборног закона и Уставног суда - рекао је Човић након координационог састанка партнера у власти на нивоу БиХ СНСД-а, ХДЗ-а БиХ и странака "Тројке".

Он је истакао да је "договорено и да радно тијело ради на закону о странцима у Уставном суду БиХ и да је договор да се усагласи до краја октобра".

Додао је да је на овом састанку било ријечи и о кадровским проблемима.

- Имали смо посебну расправу око рада Министарства спољних послова у Савјету министара. Желимо измјенама закона уредити да више нико не може самоиницијативно излазити у име БиХ и износити мишљење - рекао је Човић.