latinica  ћирилица
26/09/2023 |  12:33 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

Мазалица: Израда Приједлога закона о непокретној имовини при крају, имовина практично укњижена

Израда Приједлога закона о непокретној имовини је при крају, а имовина је практично укњижена, рекао је посланик СНСД-а у Народној скупштини Српске Срђан Мазалица.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Повлачење Приједлога закона о непокретној имовини за функционисање јавне власти са дневног реда сједнице Народне скупштине не би требало да изазива нервозу поготово опозиционих посланика који раније нису ни гласали за овај закон.  Када већ имате странце у Уставном суду БиХ и када овај суд одлучује како одлучује, и када нема судија из Српске, треба додатно бити опрезан у вези са овим законом и дорадити га - навео је Мазалица.

На питање медија из Федерације да ли је приједлог закон повучен због евентуалног понављања "кривичног дјела" предсједника Српске Милорада Додика и в.д директора Службеног гласника Милоша Лукића, Мазалица је истакао да повлачење закона није у вези са наведеним.

Говорећи о Нацрту закона о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација, који је на дневном реду пете редовне сједнице Народне скупштине, Мазалица је рекао да нацрт закон који је предложен тражи додатну транспарентност невладиних организација.

- Они који користе њихове услуге требало би да оправдају коришћење средстава, то би требало да регулише овај закон. Закон није рестриктван, само тражи већу транспарентност - рекао је Мазалица.