latinica  ћирилица
29/09/2023 |  08:14 ⇒ 14:06 | Аутор: Агенције

НАТО шаље појачање на КиМ; Акција тзв. косовске полиције у Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку (ФОТО/ВИДЕО)

Полиција тзв. Косова извршила је претресе у КБЦ у сјеверном дијелу Косовске Митровице одакле је заплијенила снимке видео-надзора. Извршен је претрес и једног ресторана. Претреси и у Звечану и Зубином Потоку. Очевици јављају да је полиција напустила поједине локације гдје су вршени претреси.
Тзв. косовска полиција (Фото: TANJUG/ STR) -
Тзв. косовска полиција (Фото: TANJUG/ STR)

НАТО одобрио слање појачања Кфору

Савјет НАТО одобрио је слање појачања Кфору, својој мисији на Косову и Метохији. Одлука Савјета НАТО услиједила је послије сукоба тзв. косовске полиције и Срба у селу Бањска.

Радоичић поднио оставку на мјесто потпредсједника Српске листе

Потпредсједник Српске листе Милан Радоичић поднио је оставку на ту функцију, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

Брнабић: Приштински упад у болницу у Митровици наставак терора над Србима

Премијер Србије Ана Брнабић  је рекла да се наставља терор и малтретирање Срба на Косову и Метохији, с циљем њиховог протјеривања.

Српска листа: Упад у више приватних објеката са сјеверу КиМ

Српска листа саопштила је да су приштинске специјалне јединице брутално упале у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици и том приликом уз прекомерну силу и бруталност демолирали неке од просторија, онемогућили рад здравственим радницима и застрашивали пацијенте који су на стационарном лечењу у тој установи.

- Паралелно са тим упадом, брутални упад је извршен и у више приватних објеката на северу Косова и Метохије, а податке о тим упадима и даље прикупљамо - наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ: Наставља се демонстрација силе

Канцеларија за КиМ је саопштила да је јутрос на сјеверу Косова и Метохије настављена брутална и прекомјерна демонстрација силе од стране Куртија и његових специјалаца који су до зуба наоружани насилно упали у Клиничко-болнички центар Косовска Митровица, али у још неколико приватних објеката на сјеверу.

Елек: У КБЦ није пронађено ништа

Директор болнице Златан Елек рекао је да у претресу вешераја и котларнице КБЦ у Косовској Митровици, није пронађено ништа.

Како је рекао, обијена су врата вешераја и магацина.

У Митровици заплијењена два аутомобила и квад

Специјалци тзв. косовске полиције повукли су се из КБЦ Косовска Митровица и из кафића Греј који се налази у близини предшколске установе "Даница Јарамаз".

Како јавља репортер Косово онлајна, специјалци су заплијенили два аутомобила марке мерцедес и један квад.

Како наводи Косово онлајн, извршен је и претрес у Звечану на, за сада, непознатој локацији, након чега су се повукли.

Према инфромацијама са терена претрес је извршен и у Зубином Потоку, а како јавља дописник Косово онлајна у Лепосавићу за сада нема акције, али се у тамошњој станици полиције налазе бројни специјалци.

Тзв. косовска полиција: Спроводимо операције у вези са догађајима у Бањској

Тзв. косовска полиција саопштила је на Фејсбуку да спроводи налог надлежног суда за провјере на пет локација у три општине на сјеверу Косова.

- Ове операције се изводе у вези са недавним догађајима у селу Бањска. Полицијску операцију врше релевантне јединице тзв.  косовске полиције, уз присуство тужиоца на лицу мјеста.

 (фото: TANJUG/ STR)

Обавјештавају грађане да не треба да брину.

- Контролни налози се спроводе у координацији са Еулексом и Кфором - наводе из тзв. косовске полиције.

Акција се изводи уз присуство тужиоца Специјалног тужилаштва.

Елек: Насилан упад специјалних јединица, узнемирени пацијенти и запослени

Припадници специјалне јединице полиције самопрогашеног Косова РОСУ ушли су јутрос у круг Здравственог центра у сјеверном дијелу Косовске Митровице и у току је претрес, рекао је директор ове здравствене установе Златан Елек.

Елек је истакао да су извршили претрес вешернице и одређених канцеларија, без знања управе болнице.

Према његовим ријечима, заплијенили су и снимке са камера КБЦ-а.

Како је навео, припадници специјалне јединице тзв. косовске полиције су рекли да имају налог од суда за претрес, који је био на албанском језику и који није могао да разумије.

Он је рекао да је упад изазао узнемиреност код запослених и код пацијената.

- Формирана је комисија КБЦ-а која треба да утврди материјалну штету која је настала у току претреса, додао је Елек.

Полицијске операције се изводе и у Звечану и Зубином Потоку.

Припадници РОСУ ушли су у сјеверној Косовској Митровици и у зграду у којој живи породица потпредсједника Српске листе Милана Радоичића.

Они врше претресе станова у тој згради, рекли су Срни српски извори из Косовске Митровице.

Претресима у болници и у згради у којој се налази стан Радоичића присуствују и представници Еулекса, а припадници Кфора из удаљености надгледају ситуацију.