latinica  ћирилица
03/10/2023 |  19:46 ⇒ 23:02 | Аутор: РТРС

Порука из Српске: Имовина припада ентитетима, приједлог Бећировића и Комшића пуцањ у празно (ВИДЕО)

Бошњачки и хрватски члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић и Жељко Комшић поново провоцирају. У процедуру Предсједништву БиХ упутили су приједлог закона о тзв. државној имовини. Из Републике Српске поновљено је да је имовина у надлежности ентитета и да је ово још један пуцањ у празно.
Република Српска (@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је приједлог закона о тзв. државној имовини јефтин популизам без уставног утемељења и било каквог смисла.

Правник Огњен Тадић рекао је да је Дејтонским споразумом јасно прописано да БиХ нема имовину и да једино Република Српска и ФБиХ имају надлежност да регулишу ово питање имовине.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Параламентарне скупштине БиХ Милорад Којић оцијенио је да Бећировић и Комшић желе да уведу у већу кризу и да потпуно дестабилизују политичку ситуацију и у БиХ и у региону.

Посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић изјавио је да Комшић и  Бећировић упућивањем у процедуру приједлога закона о имовини не желе добро народу у БиХ како се представљају, већ позивају на сукобе.

Посланик СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Мирослав Вујичић рекао је да је потез Комшића и Бећировића представља чисти популизам и очајничко додворавање бошњачком бирачком тијелу.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић образложио је да је, према предложеном закону о имовини, БиХ носилац права власништва, а ентитети и други нивои власти у БиХ могу користити и управљати имовином која им је потребна за вршење њихових појединачних надлежности у мјери у којој су овлаштени овим или неким другим законом који донесе Парламентарна скупштина БиХ.