latinica  ћирилица
16/10/2023 |  12:41 ⇒ 13:51 | Аутор: РТРС

УЖИВО - СПЕЦИЈАЛ: Изјашњавање Додика и Лукића о кривици по оптужници

У емисији Специјал о изјашњавању кривице предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, пред Судом БиХ по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.
Специјал - Фото: РТРС
СпецијалФото: РТРС

Емисију Специјал гледајте на РТРС, нашем порталу и Јутјуб каналу.

13.45 - Порука предсједника Републике Српске Милорада Додика испред Суда БиХ јесте да могу да раде шта хоће, али не и докле хоће, рекао је предсједник Владе Српске Радован Вишковић за Специјал, нагласивши да је данашњи дан побједа за Републику.

13.30 - У Суду БиХ је завршено рочиште; Додик не разумијем оптужницу и немам повјерања у Суд БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић нису се данас у Суду БиХ изјаснили о кривици по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

- Ово је политички процес који нема никакве правне основе - поручио је Додик.

13.09 - Репортер РТРС-а испред Суда БиХ

12.52 - Додик стигао у Суд БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик стигао је у Суд БиХ гдје би заједно са вршиоцем дужности директора Службеног гласника Милошем Лукићем, требао да се изјасни о кривици по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Фото: РТРС

12.50 - Вишковић: Ово је политички процес против Републике Српске 

- Ово је један политички процес, не против Милорада Додика и Милоша Лукића, него против Републике Српске - истакао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Наводи да овакав поступак није забиљежен нигдје.

- Управном законодавству било које земље у свијету ово се не би могло десити. Напросто овдје имамо процес који контролишу одређени центри моћи и није никаква тајна да на челу тог стоје САД, Кристијан Шмит и Суд БиХ. Ми имамо веома тежак задатак, а то је да се правним средствима бранимо против неправде - додао је Вишковић.

12.30 - Испред Суда БиХ подршка Додику и Лукићу

Подршку у овом монтираном процесу дали су му посланици и министри, те бројни грађани, који су се окупили испред ове институције.

У Сарајево су, како би подржали Додика и Лукића стигли српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић, шеф клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, замјеник министра одбране у Савјету министара БиХ Александар Гогановић.