latinica  ћирилица
20/10/2023 |  17:12 ⇒ 19:12 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Одлука САД скандалозна; Нити ћете срушити Додика, нити ћете срушити Српску (ВИДЕО)

Одлука САД којом су уведене санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске Милорада Додика, Игору и Горици је скандалозна, рекао је Радован Ковачевић портпарол СНСД-а.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Евидентно је да су они намјерили да ударе на све што има везе са предсједником Републике Српске и јасно је да њима не смета Додик, него предсједник Републике Српске. Смета им свако ко је око предсјеника Републике Српске - рекао је Ковачевић који је и делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Наводи да је то што је стављено као образложење за санкције, најобичнија лаж.

- Нека се запитају за све ове оптужбе које чујемо за сина предсједника Америке, за његове везе и прљаве послове у Украјини, а онда нека покушавају изван свога дворишта да траже било шта што може да буде спорно - поручио је Ковачевић.

Потпуно је јасно, додаје Ковачевић, да је једини циљ санкционисање свих људи који су блиски Додику, то да што је могуће више наштете Додику као предсједнику Републике Српске, којем су, подсјећа он, пријетили, санкционисали и против кога сада воде и процесе који су потпуно измишљени и немају никакве везе ни са Уставом, правом и било чим што може да се стави у било какав оквир нормалног понашања.

-  Урадиће све да се наштети Милораду Додику јер су свјесни да док њега не сруше, не могу да сруше ни Републику Српску. Међутим, оно што ће добити као јасан одговор из Српске је - нити ћете срушити Милорада Додика, нити ћете срушити Српску јер Српска постоји на основу воље свога народа, која је јача од  сваког моћника са лошим намјерама према Српској. Ослободићемо и одбранићемо Милорада Додика и Српска ће бити вјечна - поручио је Ковачевић. 

Подсјећамо, САД су данас увеле санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске Милорада Додика, Игору и Горици, саопштило је америчко Министарство финансија.