latinica  ћирилица
29/11/2023 |  16:17 ⇒ 20:54 | Аутор: РТРС

Стевандић: Јасно да је НСРС штитила Устав (ВИДЕО)

Веома је јасно да је Народна скупштина Републике Српске реаговала у складу са законом, Уставом и демократским принципима. Јасно је да је НСРС штитила Устав и утврдила да сви који су учествовали у поступку доношења закона радили на законит и демократски начин, рекао је данас предсједник Парламента Српске Ненад Стевандић за РТРС.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Потпуно је јасно да непостојећи и нелегални високи представник не дјелује на законит и демократски начин када донси закон мимо става Венецијанске комисије и ван процедура прописаних Уставом БиХ и Уставом Републике Српске - рекао је Стевандић реагујући на одлуку Уставног суда Српске који је утврдио да НСРС и предсједник Српске нису повриједили Устав.

Стевандић истиче да нелегални високи представник нема право да доноси законе, иако Кристијан Шмит то покушава да чини.

- Овдје је трагично да особа која нема право да доноси закон, намеће закон којим се покушава инкриминисати, затворити, осудити они који раде по Уставу и закону, као што је то радио предсједник Републике Српске Милорад Додик и као што то ради Народна скупштина Републике Српске - рекао је Стевандић.

Он каже да је парадоксално да они који крше Устав и закон одлучују о санкционисању оних који раде у складу са Уставом и законом.