latinica  ћирилица
06/12/2023 |  07:17 ⇒ 12:13 | Аутор: РТРС

Представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата пружиће подршку предсједнику Српске (ВИДЕО)

Представници бројних организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата пружиће данас у Сарајеву подршку институцији предсједника Републике Српске.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Суђењу предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Милошу Лукићу пред Судом БиХ присуствоваће делегације Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Савеза логораша, Савеза организација и удружења ратних војних инвалида, жене жртве рата, Ветерани и Старјешине Војске Републике Српске.

Подршку предсједнику Српске даће и представници Срба у Федерацији, велики број одборника у локалним заједницама и бројни функционери.

Предсједник Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак рекао је за РТРС да Борачка организација Републике Српске подржава институције Српске, посебно институцију предсједника Републике која је тренутно на удару. Због тога ће данас доћи у Сарајево да би поручили: Вријеме је да нас пусте да живимо у миру!

Данас почиње главни претрес у поступку који се у Суду БиХ води против Додика и Лукића.

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је да чланови Удружење дају максималну подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику у монтираном поступку пред Судом БиХ због чега ће данас доћи у Сарајево гдје је заказано рочиште.

- Идемо у Сарајево дати подршку истини и исправном послу предсједника Додика - поручила је Рајилићева.

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић сматра неприхватљивим да се води судски поступак против легално изабраног предсједника Републике Српске који ради према законима и Уставу Српске.

Носовић је истакао да овакво понашање дијела међународне заједнице и Шмита има за циљ да сатанизује српски народ и све што је српско.

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац поручила је да се на данашњем рочишту бране институције Републике Српске, за које су српски очеви и синови дали животе.

- Против предсједника Додика се води насилан судски процес у којем треба процесуирати предсједника који је стао иза одлука Народне скупштине Републике Српске, те вршиоца директора дужности директора `Службеног гласника` јер је те одлуке објавио - рекла је Граорчева Срни.