latinica  ћирилица
13/12/2023 |  16:19 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Видовић: Најважније да привреда одржи своју дјелатност и да не буде отпуштања радника (ВИДЕО)

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да је предложени буџета Републике Српске за наредну годину од 5,735 милијарди КМ апсолутно реалан, и да су тако пројектовани и приходи и расходи, као и да је најважније од свега да привреда одржи своју дјелатност и да не буде отпуштања радника.
Зора Видовић - Фото: РТРС
Зора ВидовићФото: РТРС

- Слажем се у потпуности да је више социјалног, него развојног карактера, али није потпуно социјални и то је сасвим нормално за ово вријеме. У овом времену када морамо посветити велику пажњу становништву с обзиром да инфлација још траје и да су у свијету ствари врло ризичне и не знамо шта нас сутра чека, морамо ипак одвојити један дио средстава и бити спремни да помогнемо становништву у наредном периоду - рекла је Видовићева.

Нисмо заборавили ни привреду, каже Видовићева и додаје, да мисли да су привредници задовољни са субвенцијама које имају, а нарочито пољопривреда која и даље има 180 милиона, привреда има негдје 75 милиона.

- Мислим да је то сасвим солидно за ово вријеме и да ће они наравно успјети да одрже своју привредну дјелатност. Најважније од свега је да привреда одржи своју дјелатност и да не буде отпуштања радника - поручила је Видовићева.

Навела је да ће Влада сигурно бити спремна да, уколико дође до тога да неке гране, а које су најчешће оријентисане према извозу, дођу у ситуацију да имају смањене уговоре, да морају да отпуштају раднике, да помогне привреди.