latinica  ћирилица
11/01/2024 |  18:46 ⇒ 22:31 | Аутор: РТРС

Очување мира и стабилности заједнички циљ Србије и Српске (ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарали су данас у Источном Сарајеву са потпредсједником Владе и министром одбране Србије Милошем Вучевићем.
Цвијановић и Додик са Вучевићем - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Цвијановић и Додик са ВучевићемФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

На састанку у Административном центру Владе Српске истакнуто да су институционални односи Србије и Републике Српске на највишем могућем нивоу, те да су резултати досадашње сарадње видљиви кроз различите заједничке пројекте који су реализовани у готово свим општинама Српске, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Оцијењено је да је очување мира и стабилности заједнички циљ и претпоставка развоја и просперитета Србије и Републике Српске.

Указано је на потребу досљедног поштовања Дејтонског мировног споразума, уставне позиције свих конститутивних народа, као и различитих нивоа власти у БиХ, наводи се у саопштењу.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Из Министарства одбране Србије саопштено је да је на састанку истакнуто да његовање постојеће сарадње и јачање веза Србије и Републике Српске остају приоритет и у наредном периоду.

У саопштењу се додаје да је још једном наглашен значај мира и стабилности за развој и напредак у годинама које долазе и да је разговарано о актуелним темама у региону, као и о питањима од заједничког интереса.