latinica  ћирилица
10/03/2024 |  10:51 ⇒ 13:30 | Аутор: Глас Српске

Погинуо дугогодишњи новинар Горан Маунага

Дугогодишњи новинар Гласа Српске, Независих новина и агенције Срна Горан Маунага (65) преминуо је од посљедица повреда које је задобио у саобраћајној несрећи која се десила у мјесту Љубогошта код Пала, потврђено је Гласу Српске.
Горан Маунага - Фото: Уступљена фотографија
Горан МаунагаФото: Уступљена фотографија

До несреће дошло јуче на магистралном путу Пале-Сарајево када су се сударила три возила, а истог дана како сазнајемо полиција је ухапсила возача "аудија А6" иницијала М.А  због сумње да је проузроковао несрећу.

Маунага, који је био за воланом "хјундајија" је одмах након несреће пребачен у Болницу "Србија" у Источном Сарајеву гдје нажалост касније преминуо.

У несрећи су тешко повријеђене још четири особе и то како сазнаје Глас Српске возач "голфа" А.М., њен сувозач А. В. и двоје малољетне дјеце која су била у возилу.

Њима је пружена љекарска помоћ у Болници "Србија”, након чега су пребачени на даље лијечење у Федерацију БиХ јер је ријеч о федералним осигураницима, навели су раније из ове поменуте установе.

Из Полицијске управе Источно Сарајево саопштено је да се несрећа десила јуче у 14.55 часова на путу Лапишница-Љубогошта у мјесту Љубогошта.

У несрећи су учествовала три возила "хјундаји" којим је управљао Г.М., "ауди А6" за чијим воланом је био М.А. и "голф" који је возило лице А.М.

Тешке повреде задобили су возач "хјундајиа" Г.М. као и возач "голфа" његов сапутник А.В. и двоје малољетне дјеце.

- Возач "хјундајиа преминуо је у болници - рекли су у полицији.

Истакли су да је одмах након несреће ухапшен возач "аудија А6" због сумње да је починио кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја.

- Увиђај су обавили припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја, а о свему је обавијeштен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву - рекли су у полицији.

Биографија Горана Маунаге

Горан Маунага рођен је 1959. године у Сарајеву. У Сарајеву је завршио Факултет политичких наука - одсјек журналистика.

Током своје каријеер радио је у Гласу Српске, агенцији Срна, Независним новинама. Био је дописник за Вечерње новости и Дневне новине "Јавност".

Објављивао је текстове у "Ревији 92", "Србија" и јапанском листу "Асахи Схимбун" те франкфуртским "Вестима" и "Екстра магазину".

Био је запослен у Радију "Илијаш", мјесечним новинама "Српска војска" и дневним новинама "Српско Ослобођење".

За објављене текстове награђиван је од асоцијација повратника, удружења за заштиту имовине, те новинских кућа у којима је радио.