latinica  ћирилица
19/03/2024 |  11:20 ⇒ 11:50 | Аутор: РТРС

Будимир-Крчо: Контролни органи настоје да одговоре свим захтјевима (ФОТО)

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир и директор Инспектората Српске Милован Крчо одржали су данас састанак на којем су разматрали бројна питања у области високог образовања, као што су примјена и унапређење законских рјешења, резултати инспекцијског надзора, те активности за наредни период.
Жељко Будимир и Милован Крчо (Фото: twitter.com/mnrvoid_rs) -
Жељко Будимир и Милован Крчо (Фото: twitter.com/mnrvoid_rs)

На састанку су презентовани резултати рада и најзначајније активности републичке инспекције за просвјету и спорт за протеклу годину, као и планови рада за текућу годину.

- Представници инспекцијских органа овом приликом упознали су министра Будимира са разним мјерама које су предузете на високошколским установама, како би се отклонили и најмањи пропусти који могу утицати на извођење и квалитет наставе - саопштено је из Инспектората.

Такође, инспектори су указали и да се поред редовних инспекцијских контрола, значаајн дио капацитета усмјерава на ванредне контроле по представкама других лица, те да контролни органи настоје да одговоре свим захтјевима који се стављају пред њих.

Будимир је изразио задовољство досадашњом сарадњом са Инспекторатом Републике Српске, те указао да ће контролни органи увијек имати подршку у ресорном министарству, и да је заједнички циљ свих надлежних институција унапређење високог образовања у Републици Српској као кључног фактора националног и културног идентитета.

- На састанку је закључено да ће институције кроз заједничку сарадњу, анализом расположивих информација и идентификовањем потенцијалних питања на која је потребно усмјерити пажњу, и у наредном периоду дјеловати синхронизовано, јер улагање у високо образовање је улагање у будућност Републике Српске - истиче се у саопштењу.