latinica  ћирилица
23/03/2024 |  06:57 ⇒ 09:06 | Аутор: Агенције

Терористички напад у Москви: Погинуло више од 60 особа, терористи наводно у бјекству (ФОТО/ВИДЕО)

У концертној дворани "Крокус сити хол сјеверозападу Москве дошло је до пуцњаве, а потом и пожара. Према прелиминарним информацијама, више од 60 особа је погинуло, више од 100 је рањено. Министарство спољних послова Русије је саопштила да се ради о терористичком нападу. Објављена је фотографија аутомобила у којем су терористи наводно побјегли.
Концертна хала "Крокус" (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV) -
Концертна хала "Крокус" (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

- Истражитељи Истражног комитета, криминолози, стручњаци, заједно са оперативним службама Федералне службе безбједности и Министарства унутрашњих послова Русије, тренутно подижу тијела погинулих. Нажалост, морамо рећи да се број смртних случајева повећава. У овом тренутку већ можемо говорити о више од 60 мртвих. И ова цифра се може повећати - рекла је Светлана Петренко, портпарол руског Истражног комитета.

Из Кремља је саопштено да су се шеф Федералне службе безбједности и других руских безбједносних организација састали са предсједником Русије Владимиром Путином.

Чуле су се и експлозије, претпоставља се да су нападачи бацили бомбу. Један нападач је ухваћен.

Пожар који је избио у дворани након напада је највећим дијелом елиминисан, изјавио је начелник Московске области Андреј Воробјов.

Главна управа Министарства за ванредне ситуације саопштава да је у гашењу пожара у "Крокус сити холу" учествовало 477 људи са 183 комада опреме.

Густи дим и даље се шири са крова зграде у којој се налази концертна дворана.

На московским аеродромима појачане су мјере безбједности.